• Eén met de Natuur...

  22 juni 2021

  Eén met de natuur ...

  Ja, dat voel ik me altijd, als ik in de Natuur ben. De natuur heelt, geeft rust en verbindt.

  Verbindt met mijn Hart en Ziel, met de Kosmos en met Moeder Aarde.

  Pure Magie vind ik het, en voel me dankbaar dat ik daar deel van mag zijn, bijna dagelijks van mag genieten,

  tot in mijn eigen tuin toe, waar zich in al die jaren ook een paradijsje aan het vormen is. Veel groen, dus veel vogeltjes om van te genieten, en die op hun beurt weer genieten van al het groen waar ze doorheen racen ...

  veel mussen, merels, meesjes, roodborstjes, winterkoninkjes, en zelfs een keer een putter, en oja, ook een keer een sijsje.       

  Ik bof dat ik zoveel mooie natuur in de buurt heb waar ik heen kan.

   Zoals 't Paradijs, zo noem ik alle landgoedjes in dat gebied, dat bestaat uit Landgoed Erica, :Landgoed Paradijs, Klein- en Groot Bylaer. 

  Maar ook het Schaffelaarse Bos, waar ik het liefst achterin loop, daar kom je minder mensen tegen.

  Voorin daarentegen zijn 2 ooievaarsnesten te vinden, dus daar moet ik af en toe ook even heen.

  En ... klapstuk van dit jaar, maar helaas niet door mijzelf gezien, maar door mijn zus gespot:

  de Slechtvalk, die in de van Schaffelaartoren in het centrum een nest heeft, maar in 't bos zijn prooien komt vangen.

  De kikkers laten ook weer van zich horen overal, en in 't Schaffelaarse Bos fladderen de libellen ook weer rond, prachtig.

  Ik sta altijd met veel geduld te wachten tot er eentje landt op een takje of blad en kan ik mijn slag slaan :) 

   

  Het licht dat door de bomen op en door de varens schijnt, zo magisch! 

  Er is altijd wel weer wat nieuws te ontdekken, hoe vaak ik al niet op dezelfde plekken ben geweest, het verveelt echt nooit. 

  En als klapstuk nog een jonge zwartkop gespot, die vlak voor mijn neus bleef poseren.

  Lees meer >> | 269 keer bekeken

 • Altijd op zoek naar mooie vogeltjes

  11 april 2021

  Vandaag bijvoorbeeld, het was een beetje somber, dreigde te gaan regenen, maar vooruit, ik trek mijn jas aan, dit keer loopt mijn man mee, maar vaak en het liefst loop ik alleen. Dan hoef ik met niemand rekening te houden en kan ik zomaar een half uur op een plekje blijven staan, zoeken, spotten, luisteren, kijken ...

  We pakken de auto en rijden naar 't plaatselijke bos/park, waar het vandaag gelukkig niet erg druk was, omdat het geen stralend weer was. Heerlijk, rust en stilte.

  Opeens blijf ik staan ... want daar ... daar hipt iets ... een klein vogeltje ... iets verder op het pad. Ik spot met mijn camera en het blijkt een boomklevertje te zijn ... en daar, tegen de boom kruipend ... nóg eentje. Ik schiet een paar foto's tot er een man met een loslopende hond aankomt, en dan is "het feest" helaas voorbij.

  Maar ik heb een paar prachtige plaatjes gescored gelukkig, dus ik ben blij.

  Tegen de boom ernaast was ook een klevertje aan het klimmen langs de stam. Dat doet mij vermoeden dat er een nest in de buurt moet zitten. Want het klevertje op de grond zat van alles op te pikken. Zo leuk om dit mee te maken.

   

  Voordat we bij die pad waren, zag ik nog iets mooit voorbij vliegen, nou ja, voorbij.... tussen de bomen door, allerlei kanten op, tot mijn man hem zag zitten, rustig, op een tak. Na even zoeken, ja hoor, in beeld, een prachtige vlaamse gaai. Wat een kleuren, wat een mooie vogel. Wat heeft de natuur toch een prachtige vogels rondvliegen. Zomaar gratis en voor niks te bewonderen. Ik geniet elke wandeling, want altijd is er wel iets te zien, hoe klein ook. En thuis kan ik dan nog eens nagenieten via mijn foto's.

  Lees meer >> | 273 keer bekeken

 • Genieten van de natuur in coronacrisis-tijd.

  6 april 2020

  April 2020: we zitten een maand in de coronacrisis, een wereldwijde pandemie. Zoveel mogelijk thuisblijven is het devies, en afstand van 1,5 meter houden. Ik ga geen winkel meer in, en gelukkig bezorgen alle bedrijven en supermarkten aan huis. Verder zijn er verregaande maatregelen, maar dat weet iedereen die dit leest allang, dat ga ik niet meer opschrijven.

  Ik "moet" elke dag even naar buiten, even de broodnodige vitamientjes, voor zoveel lichaam als geest. Dus ga ik bijna elke dag met mijn camera op stap.

  Vanmorgen was ik in 't Schaffelaarse Bos, een beetje vroeg, want ik wil liever niemand tegenkomen. Als je iemand tegenkomt doe je allemaal een flinke stap opzij.

  Vanmorgen had ik geluk. Ik kwam zoveel mooie momenten tegen, van boomklevertjes, tot ooievaars, tot een zingend roodborstje. Mijn dag kan dan niet meer stuk en het geeft zoveel rust.  

  Lees meer >> | 408 keer bekeken

 • Baby/kinder fotografie

  23 juli 2019

  Ik ben dit jaar ook begonnen met newborn-/baby- en kinderfotografie. Ik mocht dit jaar van 2 baby's een fotoshoot doen, dat is altijd genieten.

  Ik streef naar zo natuurlijk mogelijke foto's, het liefst ook zo naturel mogelijk, waarbij het kind centraal staat. Ik wil vooral het kind zoals het is, ongedwongen en niet opgeprikt, weergeven. Ik neem er alle tijd voor, zodat het kind(je) ook op zijn gemak is.

   

   

   

  Lees meer >> | 359 keer bekeken

 • FOTO-EXPOSITIE 2019

  26 mei 2019

  Lees meer >> | 451 keer bekeken

 • Sperwer in mijn tuin!

  5 maart 2018

  Vanmorgen in mijn tuin, terwijl ik tuinvogeltjes aan het bespieden was met mijn camera, vanachter mijn slaapkamerraam, zag ik opeens een grote vogel neerstrijken op het kleine schuttinkje voorin mijn voortuin. Het bleek een sperwer te zijn, die waarschijnlijk een vogeltje te pakken had, arm beestje, maar dat is de natuur.  Hoe het me gelukt is, weet ik niet, maar hij is er scherp en goed op gekomen, en ik was helemaal opgewonden van enthousiasme, zomaar zo'n mooie roofvogel in mijn tuin.

   

  Hij heeft ook nog een mooie symbolische betekenis, als hij op je pad komt:                  Sperwer: Reiniging van binnen naar buiten, vrijheid, transformatie.       

   

   

   

  Lees meer >> | 1507 keer bekeken

 • Winterkoninkje, eindelijk gelukt!

  13 augustus 2016

  YESS! Eindelijk gelukt! Klein, druk, ratelend winterkoninkje kunnen vastleggen.

  Dagen ratelt hij al vlakbij, in de tuin, probeer hem te volgen, maar hij is zo klein en watervlug, dat het maar niet lukte…

  Vanmorgen eindelijk wel, met een spin of sprinkhaan in zijn snaveltje, dus er moet een nest in de buurt zijn.

  Lees meer >> | 572 keer bekeken

 • Vandaag is een geluksdag!

  4 november 2015

  Vanmiddag liep ik een rondje in de buurt, en ik had mijn SRL camera met 300 mm tamronlens bij me dit keer. Ik liep op mijn gemakje, tot ik opeens wat verder, een vogeltje zag zitten op een randje bij een watertje. Ik zag en voelde: dit is geen gewoon vogeltje, maar wat is het?

   

  Ik keek door mijn telelens, en ja hoor, ongelofelijk, een ijsvogeltje!! Ik kon het wel van de daken schreeuwen, maar bleef rustig mijn camera zijn werk laten doen. Heb veel geklikt, dan moest er vast wel een mooie scherpe tussen zitten, ondanks de afstand van wel 20 meter.

  Ik ben echt helemaal blij en in de wolken met deze onverwachte ontmoeting, echt zo gaaf!

  Lees meer >> | 561 keer bekeken

 • Paddestoelen te over deze herfst!

  4 oktober 2015

  Wat is het dit jaar genieten van de ongelofelijke hoeveelheid paddestoelen in allerlei vormen en kleuren, echt geweldig.

  Gister heb ik voor het eerst dit jaar eindelijk ook vliegenzwammen gespot in Barneveld, gewoon 10 minuten van mijn huis. Ik heb mijn hart opgehaald, veel mooie foto's kunnen maken op een schitterende zonnige zaterdag.

  Ook nog andere soorten, maar de rode stelen echt de show!

  Lees meer >> | 639 keer bekeken

 • YESS, een heuse kolibrivlinder in mijn tuin!!

  11 augustus 2015

  Gister liepen we in de tuin, en totaal onverwacht, fladderde er een heuse kolibrivlinder bij de vlinderstruik in de voortuin.

  Gelukkig heb ik mijn camera altijd binnen handbereik, dus iedereen stil gezet (mijn man wilde net mijn kant uit komen lopen) en toch nog een goede actiefoto kunnen maken! Helemaal opgewonden van deze bijzondere ontmoeting en hem nog op de gevoelige plaat kunnen vastleggen ook van een redelijke kwaliteit.

  De kolibrivlinder schijnt voor het eerst dit jaar veel meer voor te komen in Nederland. Ik heb al veel foto's op de diverse FBsites zien langskomen!

  Lees meer >> | 770 keer bekeken

 • Meer blogs >>