• Vier het leven!

    3 augustus 2015

    Vier het leven!

    Vandaag heb ik mijn dag niet zo, zit fysiek niet lekker in mijn vel, wat grieperig enzo,. Dan kan ik altijd wat somber en mopperig en ontevreden zijn.

    Maar op een gegeven moment scheen de zon de kamer in, op het clowns-mobile, en wierp een scherpe schaduw op de muur.

    Dat greep mij, en ik greep natuurlijk meteen mijn camera en legde het vast. Ik heb er een toepasselijke spreuk bij gemaakt, en  dit was tevens mijn boodschap voor vandaag, waar ik het mee kon doen.

    Gewldig als je je ogen en oren openhoudt, wat er voor boodschappen op je pad komen, dingen die je net even nodig hebt :)

     

    Lees meer >> | 423 keer bekeken

  • Koolmeesje in de tuin

    27 juli 2015

    Vanachter mijn computer zie ik vanuit mijn ooghoeken iets bewegen buiten. Mijn camera ligt altijd onder handbereik, dus pak ik bijna automatisch mijn camera en richt mijn lens op een klein koolmeesje, dat bovenop de dichtgeklapte parasol zit te roepen om eten.

    Even later fladdert hij naar het dakje boven de voordeur, waar hij een tijdje zit rond te kijken, en mij opeens in de gaten lijkt te hebben, om vervolgens weer richting de krentenboom te vliegen.

    Wat zijn ze ongeleide projectieltjes, die kleine meesjes, maar ook de ouders. Ze fladderen de hele tuin door als hyperactieve vogeltjes.

    Maar het lukt me gelukkig toch om een paar mooie plaatjes te schieten, ondanks het regenachtige weer.

    Mooie vogeltjes zijn het, met hun zwarte koppies en mooie gele veertjes.

     

    Lees meer >> | 511 keer bekeken

  • De merel en de kattenbrokjes

    15 juli 2015

    Ik stond gister een eitje te bakken aan mijn fornuis, terwijl de achterdeur open stond. Opeens zag ik uit mijn ooghoek iets stiekum naar binnen hippen: het was een zwarte merel met een mooie oranje snavel, die uit de bakjes van mijn 2 katten, brokjes kwam pikken.

    Hij kwam nog een keer terug, zodat ik mijn camera in de aanslag kon houden, en ik kon het schouwspel mooi vastleggen op beeld.

    Daarna heb ik de deur maar dicht gedaan, als de dood dat een van mijn katten opeens om de hoek zou verschijnen met alle gevolgen van dien.

    Dit zijn zo van die gebeurtenissen die een gewone dag speciaal maken, vind ik. Ik geniet altijd erg van zulke onverwachte momenten!

    Lees meer >> | 457 keer bekeken

  • Mijn dag kan niet meer stuk :)

    10 juli 2015

    Vanmorgen hoorde ik, nadat ik de voordeur opengezet had, een eentonig gepiep vanuit de krentenboom komen, en ging kijken met mijn camera.
    Voor ik hem in beeld had, vloog hij verder de tuin in, en ik probeerde hem te volgen. Maar opeens kwam hij weer terug, boven mijn hoofd in de krentenboom waar hij een tijdje bleef zitten kijken naar mij :)
    Wat een schattig vogeltje! Lijkt wel een jonge roodborst ofzo. Is geen winterkoning en geen heggenmus volgens mij...
    Mijn dag kan met zo'n begin niet meer stuk ! 

    Lees meer >> | 363 keer bekeken

  • Met mijn camera op pad

    9 juli 2015

                 

    Zoals deze poes onderweg alles afspeurt met zijn ogen, zo loop ik elke keer, liefst elke dag, als ik met mijn camera op pad ben.

    Altijd maar speurend naar mooie en leuke, en vaak voor de meeste mensen onopvallende dingen, onderweg, maar ook in mijn tuin.

    Zo kom ik genoeg dingen tegen om mij over te verwonderen, zoals die ekster in de boom, de vlieg op de mooie blauwe cichoreibloem, een vlindertje (er zijn er dit jaar veel te weinig helaas!) of een druppel aan een takje.

                  

    Dat maakt mijn wandeling altijd zo ontzettend leuk, ontspannend, avontuurlijk, want er is zoveel te beleven, en er komen zoveel verrassingen langs.

    Ik hoop u hier te laten meegenieten van mijn avonturen met mijn camera.

     

     

    Lees meer >> | 406 keer bekeken

  • Meer blogs >>